033 2452596 robin@timmer-gww.nl

Opdrachtgever: K6V Bouw
Looptijd: december 2019 – juni 2021

Wulperhorst is onderdeel van de Stichtse Lustwarande en ligt aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug in het voormalige stroomdal van de Kromme Rijn. Het natuurgebied is 5 hectare en heeft een rijke cultuurhistorische geschiedenis. Het rijksmonumentale landhuis is in 1858 gebouwd.

In 2017 is Panta Rhei Health Care gestart met de herontwikkeling van Landgoed Wulperhorst in Zeist, tot wonen met zorg voor ouderen. De planvorming van de verbouw van het Landhuis tot groepszorgwoning en de nieuwbouw van het Koetshuis met daar in woonzorg appartementen is tot stand gekomen in samenwerking met Hylkema Erfgoed en Haver Droeze. Belangrijk in dit project is dat het Rijksmonument op een zorgvuldige wijze wordt omgebouwd en wordt gerestaureerd. K6V adviseurs zal de bouwbegeleiding en de rol van Bouwdirectie op zich nemen.

In de voorbereidende fase van de herontwikkeling van het landgoed zijn wij door Dhr. Kees Koekkoek eigenaar van K6V adviseurs benaderd om mee te denken over uitvoering. Adviesbureau Haver Droeze heeft het gehele ontwerp van het landgoed gemaakt in een prachtig ontwerpboek.

Na diverse werkbesprekingen hebben wij met K6V een samenwerkingsovereenkomst getekend met betrekking tot de aanleg van de gehele buitenruimte van het landgoed. (Onder de context Bouwteam)

Het is nu aan ons de taak om het ontwerpboek van Haver Droeze te vertalen naar de werkelijkheid. Op deze bijzondere locatie leveren onze medewerkers met behulp van 3D GPS een prachtig resultaat af.