033 2452596 robin@timmer-gww.nl

Opdrachtgever: Gemeente Amersfoort
Looptijd: Juni 2021 – najaar 2021

De gemeente Amersfoort gaat een groen recreatiegebied aanleggen aan de noordzijde van woonwijk Vathorst. Het gebied heeft de naam: Over de Laak gekregen en moet ruimte bieden aan lichte recreatie en nieuwe natuur. Tevens dient het een goede overgang te worden naar het waardevolle landschap van Arkemheen. Het natuurgebied is onderverdeeld in 3 gebieden met elk hun eigen thema. Aan ons de taak om het gedeelte Waterrijk vorm te geven: Ten westen van de Achterhoekerweg ontwikkelen we nieuwe natuur door het polderlandschap te verkantten. In dit deel, grenzend aan de laak zijn recreanten welkom in het natuurlandschap van de polder. Ten noorden daar van ligt een natuurgebied specifiek voor moeras-en weidevogels. Het tuinpark Laakzijde ligt als een schiereiland in de natte natuur.

In de meervoudige onderhandse aanbesteding met als gunningscriterium: Prijs-kwaliteitsverhouding inclusief met een EMVI-plan zijn wij als beste beoordeeld. 

Onze taak? Het schrijven van een plan van aanpak, vormgeven en uiteindelijk uitvoeren met als speerpunten: Uitvoeringsmanagement, efficiënt grondverzet en duurzaamheid.
Wat we doen? We nemen onderstaande maatregelen om tot een mooi eindresultaat te komen voor de omgeving, passanten en overige belanghebbenden én het ontlasten van de gemeente Amersfoort tijdens de uitvoering.

– Omgevingsmanager i.c.m de omgevingsapp voor de communicatie. 
– Logisitiek manager voor het begeleiden van alle transportbewegingen
– Slimme en uitgekiende transportroute waarmee we de omgeving niet belasten met werkverkeer. Meer info over deze transportroute is terug te vinden in de Omgevingsapp
– Efficiënt grondverzet met als hoofddoel de bodemdruk beperken.
– Het reduceren van Co2, NOX en fijnstof door slimme handelingen en maatregelen.

 

 

Een kleine greep uit de werkzaamheden:

  • Voorbereidende werkzaamheden (maaien en frezen) – 14 hectare
  • Totale grondverzet – 46.000 m3
  • Grond vervoeren op werkterrein en naar depots – 32.000 m3
  • Het leveren en aanbrengen van waterbouwkundige constructies
    ( Beschoeiingen, stuwen, bruggen en vlonders)
  • Aanbrengen halfverharding – 6600 m2

Bent u nieuwsgierig geworden naar de werkzaamheden en wilt u tussentijds updates ontvangen? Dowload dan de omgevingsapp: